Vores mest populære taletidskort

Taletidskort

Måske har du ingen anelse om, hvad et taletidskort er – eller også er du en del af den generation, der er gamle nok til at huske, da taletidskort i 90’erne og 00’erne kunne købes i ethvert supermarked. Dér hang de på stribe langs kassen, som var det slik og cigaretter. Da mobiltelefoner ikke var allemandseje, og der stadig var en vis mystik over det, peakede taletidskortet og dets popularitet. Men det er efterhånden mange år siden, og hvor er taletidskortet nu? 

Taletidskortet lever faktisk i bedste velgående, og den dag i dag er der mange, der stadig vælge at gå denne vej, når mobilens indre skal have nyt. 

Lad os gennemgå taletidskortets ABC for dig. Måske er det den ting, du slet ikke ved, du mangler i dit liv. 

Hvad er et taletidskort? 

Et taletidskort er et alternativ til et mobilabonnement, men selvom det er et alternativ, er de hinandens modsætninger. Et taletidskort er nemlig ikke noget abonnement, og du modtager derfor ikke en regning hver måned. Ved et taletidskort betaler du i stedet, hver gang du sender en sms, eller når du ringer op. Når du har opbrugt din tale på taletidskortet, tanker du selv kortet op, så der igen er penge på, og på den måde kan du selv styre dit forbrug. 

Måske har du før i tiden selv brugt sætningen: ’’Jeg har ikke penge på..’’ Eller måske har du hørt om det? Det var nemlig sådan, det hele startede. Taletidskort var yderst populære, da mobilen begyndte at sprede glæde hos befolkningen – især hvis det var teenagerens første telefon, og forbruget skulle holdes nede. På den måde kunne mor og far bestemme, at der var 50 eller 100 kr. at bruge hver måned, og når det var opbrugt, måtte man vente på, at der igen blev tanket op. 

Har du aldrig haft andet end mobilabonnement, virker det måske som fremmed territorie, men faktisk har taletidskort været udbredt i mange år – og de hænger endda stadig i dit lokale supermarked eller i kiosken nede på hjørnet. 

Hvor kan jeg købe taletidskort? 

Du har sikkert ikke lagt mærke til det, men du kan faktisk finde taletidskort i mange fysiske butikker. Foruden supermarkeder og diverse kiosker kan du finde taletidskort i elektronikbutikker. Faktisk gemmer mange butikker på taletidskort, ofte lægger vi bare ikke mærke til det. Ofte ligner de små gavekort, der hænger tæt på kassen – og vi ved jo alle sammen, at når vi først er nået til kassen, så skal vi bare skynde os ud. Derfor har du muligvis slet ikke lagt mærke til, at de hænger der og kigger ned på dig. 

Du kan dog også købe taletidskort online. Her vil du ofte købe gennem nogle af udbyderne, du finder her på siden. 

Hvem tilbyder taletidskort? 

Mange køber som sagt taletidskort over internettet – ligesom vi gør med alt andet. De udbydere, der tilbyder taletidskort, er dog dem, du med garanti ofte ser i forbindelse med mobilabonnementer eller endda bredbånd. I dag samler de store udbydere sig ofte i klynger og tilbyder dig alt, hvad dit elektroniske hjerte begærer. Idéen er sådan set god nok. Det betyder nemlig, at du kan samle alle dine abonnementer eller elektroniske services ét sted, fremfor at have en tå i mere end én sø. 

Hos os vil du finde velkendte taletidskort udbydere som: Oister, CCB Mobil, OK og Telmore. Tidligere har Yousee også været en stor spiller på markedet, men de lukkede ned for deres taletidskortservice i 2020. Yousee kørte i sin tid over TDC’s netværk, og selvom Yousee ikke længere er aktiv inden for taletidskort, kan du stadig få taletidskort på TDC’s netværk. Vi anbefaler f.eks. Telmore, hvis du ønsker at køre over TDC’s netværk. 

Ud af de udbydere, du finder her på siden, er det kompliceret at udvælge en, der er bedst. Først og fremmest fordi udbydernes services varierer. Leder du efter et billigt taletidskort her på siden, skal du derfor være opmærksom på, at CBB Mobil kan være billigst i dag, men i morgen kan Telmore overhale dem inden om. 

En anden ting, der også kan variere mellem udbyderne, er, at der kan være et mindre abonnementsgebyr. Abonnementsgebyret går ud på, at du som kunde betaler et mindre beløb hver måned. Derudover betaler du dog kun for det forbrug, du har – altså det antal sms’er og opkald (taletid) du benytter dig af. Er du ikke interesseret i at skulle betale et sådant gebyr, er det derfor vigtigt, at du holde øje med, hvilke udbydere der kræver det. 

God research skader aldrig; heller ikke når du skal bestille taletidskort. 

Hvem bruger taletidskort? 

Har du altid haft et mobilabonnement, kan det være svært at forestille sig et liv uden. Men faktisk kan det for nogen godt betale sig at investere i et taletidskort fremfor et mobilabonnement. De fleste mennesker har et mobilabonnement på omkring 100-150 kr. om måneden. Men bruger du egentlig det? Bruger du det, du betaler for? 

Mange bruger faktisk deres telefon mindre, end de tror. Måske ringer du en gang i mellem, eller sender en sms fra tid til anden, men det er langt fra sikkert, at du gør det for 150 kr. om måneden. I det tilfælde vil et taletidskort potentielt kunne spare dig for mange penge, da du her kun betaler for dit forbrug. Samtidig er du sikker på, at du ikke modtager ekstra regninger, fordi du har overskredet dit abonnements grænse. Har du en lidt ustabil økonomi, kan taletidskort altså være en virkelig god idé. 

Hvorfor skal jeg vælge taletidskort? 

Der er flere gode grunde til, hvorfor du skal vælge taletidskort fremfor andre valgmuligheder. Det vigtigste argument er dog det økonomiske. I dag kan priserne på mobilabonnement være hamrende høje – typisk fordi vi som forbrugere også gerne vil kunne streame, gå på Facebook samt snakke og skrive i en endeløs strøm. Men for mange er det en luksus, de måske slet ikke har råd til. 

Det er nemlig ikke billigt at have telefon, men samtidig kan den være svær at leve uden. Alternativet? Et taletidskort. Har du en stram økonomi, kan et taletidskort afholde dig fra at bruge penge på noget så dumt som Facebook-tjekkeri og streaming af videoer på Youtube (sikkert kun brugt som tidsfordriv). Det kan ende ud i mange penge ekstra på kontoen om året, hvis du kan nøjes med et taletidskort. 

Hvor kan jeg købe taletidskort med data? 

I dag er der flere og flere udbydere af taletidskort, der også tilbyder taletidskort med data. Du kan derfor finde en udbyder ret nemt, hvis du blot kigger efter det. Grunden til, at der er flere og flere udbydere, der tilbyder data med taletidskort, er, at flere af udbyderne i dag er store udbydere, der også tilbyder mobilabonnementer. De har derfor både erfaring og viden om, hvad kunden vil have – og data er i dag et trumfkort, der vil noget. For hvem kan efterhånden undvære data? 

Taletidskort med data er dog endnu ikke så udbredt blandt forbrugerne. Det er det ikke, fordi de fleste forbrugere, der har behov for data, vælger et mobilabonnement. Det gør de, fordi det muligvis er billigere på længere sigt – afhængigt af forbruget. Taletidskort er som sagt typisk for dem, der ikke bruger deres telefon særlig meget, og som derfor heller ikke har behov for data. 

Men ønsker du et taletidskort med data, kan du blot tage et kig her på siden og tage for dig af godterne. 

Hvad koster taletidskort? 

Det er ikke nemt at svare på, hvad taletidskort koster i kroner og ører. Først og fremmest skal vi nemlig dele ordet ’betaling’ op i to kategorier: forbrug og månedlig basis. Allerede her er der nemlig store forskelle, når vi sammenligner udbyderne. Som vi nævnte tidligere, er det ikke alle udbydere, der kræver månedlig betaling – og dem, der gør, kræver heldigvis kun en lille sjat. 

Af de udbydere, du finder her på siden, er tre af dem inkl. månedlig betaling. Den månedlige betaling består sjældent af store beløb, og ofte vil du skulle betale under 50 kr. 
Du kan også komme ud for, at nogle udbydere kræver et oprettelsesgebyr. Dette kan også variere, men beløbet kommer dog sjældent over de 100 kr. 

Udover de ovennævnte ’måske-betalinger’ er der dog de betalinger, du ikke kan løbe fra – uanset hvor stærkt du løber. Med et taletidskort betaler du nemlig for dit forbrug. Det betyder, at hver gang du løfter telefonen for at besvare en sms eller ringe til mor, betaler du for det. Udbyderne fastlægger derfor en pris for opkaldet pr. minut, samt et beløb pr. sms. 
I gennemsnittet koster det omkring 0,40 kr. pr. minut at tale i telefon, og 0,10 kr. pr. sms. 

Dette er dog kun vejledende priser, da udbyderne af taletidskort ofte ændrer deres priser. Sammenlign derfor altid forskellige udbydere, når du skal se, hvem der er billigst. 

Hvor meget taletid har jeg tilbage på mit taletidskort? 

Det er altid en god idé at holde dig opdateret på, hvor meget du bruger, og hvor meget du har tilbage at bruge af. Derfor har udbyderne også gjort det nemt for dig at tjekke netop det. Hos de fleste udbydere kan du på deres hjemmeside logge ind på din personlige konto, hvor dine oplysninger er. Her kan du nemt få dig et overblik over, om du bruger for meget – eller for lidt. 

Det smarte ved at tjekke op på dit forbrug er, at du hele tiden ved, om du bruger flere eller færre penge, end du regner med. Hvis du bruger flere penge, end du regner med, er det en god idé at sætte en begrænsning på, hvorfor mange penge du må sætte på taletidskortet. Hvis du f.eks. lægger dig fast på 100 kr. om måneden, så ved du fremover, at når de er brugt, må du vente til næste måned med at sende de sidste sms’er. Bruger du modsat færre penge, end du regner med – så er det jo bare lækkert! 

Hvordan aktiverer jeg mit taletidskort? 

Når du skal aktivere dit taletidskort, fungerer det ligesom et almindeligt simkort. Det varierer naturligvis fra udbyder til udbyder, hvordan du modtager taletidskortet, og hvordan det skal aktiveres, men ofte er det ret enkelt. Typisk vil du skulle logge ind på din personlige konto hos udbyderen, og derefter vil der ofte være et sted, hvor du kan aktivere dit taletidskort. 

Hvilke taletidskort kan jeg bruge i udlandet? 

Du kan som udgangspunkt ikke bruge dit danske taletidskort i udlandet. Du kan dog vælge at købe et lokalt taletidskort i det land, du skal besøge, hvilket kan være en god idé, hvis du regner med at skulle bruge din telefon meget fra udlandet. Det kommer dog også an på, om du i forvejen har et mobilabonnement. I dag tilbyder mange udbydere nemlig gode vilkår til mobilbrug i udlandet.

Tjek derfor først, om det er muligt for dig at få data, taletid eller andet i udlandet fra dit mobilabonnement. 

Bruger du taletidskort herhjemme, og forventer du skal skulle ringe hjem, så anbefaler vi, at du køber et taletidskort i udlandet.